Veelgestelde vragen

Doet Weidenaar bacteriologische onderzoeken?

Weidenaar stuurt iedere twee weken producten naar Eurofins in Heerenveen voor bacteriologisch onderzoek. Eurofins is een internationaal opererend en zeer moderne laboratoriumorganisatie, die u een compleet spectrum aan bioanalytische services kan bieden op het gebied van voedingsmiddelen-, farmaceutisch-, milieu- en wateronderzoek. Zij beschikken over een uitgebreide reeks methoden, hoog kennisniveau en expertise binnen al hun nationale en internationale vestigingen.

Ga naar de website van Eurofins


Heeft Weidenaar de juiste kwaliteitspapieren?

Weidenaar heeft besloten om in 2016 het FSSC22000 certificaat om te zetten naar een IFS certificaat(International Food Standard). Dit certificaat is goedgekeurd door het GFSI (Global Food Safety Initiatif). De toetsing is uitgevoerd door LRQA en is begin februari 2016 afgerond. De scope van het onderzoek is beschreven als: “het produceren, portioneren en verpakken van vlees en vleesbereidingen en het produceren van vleesproducten”.

Het certificaat is op 10 maart 2016 uitgegeven en is 1 jaar geldig. Er zal jaarlijks een audit plaatsvinden.

Download onze pdf


Is Weidenaar EDI gecertificeerd?

Dit certificaat is van toepassing op een berichtscenario van de volgende vier EAN COM invoeringsconventies: orderbericht, ontvangstbericht, verzendbericht, factuurbericht.


Is Weidenaar in staat om varkensvlees met het Beter Leven Kenmerk te leveren?

Weidenaar beschikt over het Beter Leven Kenmerk 1 ster. Dit houdt in:

  • Elk varken heeft meer ruimte ter beschikking, in verhouding tot de gangbare oppervlakte. Dit geeft de dieren meer ruimte om natuurlijk gedrag te vertonen, dan bij het gescheiden houden van lig-, eet- en mestruimte.
  • De varkens krijgen speelmateriaal. Varkens zijn namelijk intelligente dieren. In de vee-industrie gaan ze van verveling aan elkaar knabbelen. Het speelmateriaal voldoet aan drie van de vijf welzijnsbehoeften van varkens, het moet wroetbaar, bijtbaar, eetbaar, afbreekbaar en iets nieuws zijn.
  • De biggen worden niet gecastreerd.

Is Weidenaar SKAL gecertificeerd?

Ja, certificaat Biologische Productie Nederland. De gecertificeerde activiteiten zijn; bereiding, handel en product.

NL01BIO – Controle Skal 026417