Vlees Út ‘e Regio

Het rundvlees van de slagers van Weidenaar met het predicaat ‘Út ‘e Regio’ is vlees van melkkoeien uit het Noorden van Nederland. Dit vlees is van melkkoeien die geboren zijn in Nederland en geleefd hebben bij een boer in Friesland, Groningen of Drenthe.

Van melkkoe naar vleeskoe

Vlees van een melkkoe is vaak duurzamer dan vlees van een vleeskoe omdat een melkkoe een dubbele functie heeft; eerst geeft de koe melk en daarna wordt het vlees verwerkt. De koeien werken hard en worden goed verzorgd door hun boeren. Minimaal twee keer per dag worden ze gemolken Dit is ook het moment voor de boeren om de koeien te bekijken en te controleren. De meeste koeien in het Noorden, meer dan 70%, lopen een groot deel van het jaar buiten in de wei.

Familiebedrijf Gosschalk

Als de koeien niet langer geschikt zijn om melk te geven worden ze geslacht bij het familiebedrijf Gosschalk. Dit is een slachterij in Epe die al sinds 1926 bestaat. De slagers van Gosschalk selecteren het vlees op kwaliteit en herkomst. Vervolgens maken onze slagers er de lekkerste producten van waaronder hamburgers, stoofvlees en biefstuk.

Dit zijn de lekkere producten van ‘Út ‘e Regio’ welke onder andere verkrijgbaar zijn:

  • Biefstuk (gerijpt)
  • Steak (gerijpt/ongerijpt)
  • Stoofvlees
  • Runderhamburger
  • Entrecôte (gerijpt)
  • Ribeye (gerijpt)
  • Rundergehakt
  • Rundersaucijs

Verkrijgbaarheid

Het rundvlees ‘Út ‘e Regio’ is verkrijgbaar bij de meeste Albert Heijn, Spar en andere zelfstandige supermarkten in het Noorden. Wilt u dit bijzondere en lekkere vlees in uw winkel neemt u dan contact op met Jouke Jongsma via 06 – 22 43 86 69 of mail naar jouke@friesedrogeworst.nl.