Wij zijn meer doeners dan pochers

'Wij zijn ons bewust van het feit dat het produceren van vlees an sich niet een positieve bijdrage levert aan het milieu. Wij zijn echter ook van mening, dat je het wel op een verantwoorde manier kunt doen. Dit doen wij door stap voor stap maatregelen te treffen op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben een verantwoordelijkheid naar de maatschappij, onze omgeving en zeker ook naar onze medewerkers’.

'Meer dan dertig procent van de energie die wij verbruiken produceren wij zelf, onder andere door middel van een Warmte Kracht Koppeling-systeem en de zonnepanelen op ons dak. Wij proberen vervoer zoveel mogelijk te combineren met bedrijven uit het Noorden die dezelfde routes afleggen. Een groot deel van de verpakkingen binnen ons bedrijf bestaat voor vijftig procent uit gerecycled plastic.'

weidenaar-maatschappelijk-tmb-1400

'Ons rundvlees is volledig afkomstig uit Nederland wat weer CO2-uitstoot bespaart en ook de varkens komen uit Nederland en hooguit uit Duitsland.'

'Doen we dan alles goed?
Nee, dat is bijna onmogelijk, maar we doen ons uiterste best daar waar het kan. Ik denk ook dat daar de kracht zit van ondernemers. Doe wat je kunt, werk samen op gebieden als logistiek, maar blijf daarnaast ook zorg dragen voor mooie en kwalitatief hoogwaardige producten. Zoals de titel al zegt wij zijn meer doeners dan pochers, maar deze keer maak ik een uitzondering en hoop ik dat mijn verhaal aanstekelijk werkt voor andere ondernemers om op wat voor manier dan ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij.'

blog comments powered by Disqus