Weidenaar kampioen Friese droge worst

De productkeuring voor industriële versproducten wordt gedaan door speciaal geselecteerde keurmeesters. Bij deze keuring heeft de vakjury de producten beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk, culinaire kwaliteit, geur, samenstelling en mondgevoel. Als allerbeste getest in de categorie verduurzaamde droge worst is de Friese droge worst van Weidenaar, met deze worst is het bedrijf kampioen geworden.

“We zijn ontzettend blij. Het is echt elke keer weer spannend om mee te doen aan een vakwedstrijd. Hoe overtuigd je ook bent van je eigen product, de jury heeft het laatste woord. Wat het voor mij extra bijzonder maakt is dat dit product, de Friese droge worst, nog volgens ‘Pake ’s’ (Opa) recept wordt gemaakt. Een recept met de smaak en kwaliteit van vroeger en die voldoet aan de eisen van nu. Ik weet zeker dat Pake erg trots zou zijn zeker omdat we zijn recept nog steeds gebruiken” zo zegt Lieuwe Weidenaar directeur van het familiebedrijf.

lieuwe-weidenaar-thumb-1200-600

“Naast dat we kampioen zijn geworden met de Friese droge worst zijn alle acht ingezonden producten ook nog met goud bekroond. Met dit predicaat wordt aangetoond dat de producten tot de beste van Nederland behoren. We hebben de Boerenmetworst, de Twentse, Drentse en Groningse droge worst laten keuren en daarnaast ook nog drie nieuwe producten namelijk de Runder Grillworst, het Friese Grillspek en De Weidenaartjes. Deze laatste is een snackworst wat in de loop van dit jaar op de markt komt. Dat deze nieuwe producten ook al met goud bekroond zijn maakt het voor Willem Feenstra, onze productontwikkelaar, extra bijzonder. Ik ben dan ook wederom bijzonder trots op onze worstmakers en ons team", aldusLieuwe Weidenaar.

blog comments powered by Disqus