Harlinger Courant: (H)Eerlijke Waddenhamburgers in Grand Café Promenade

HARLINGEN – Vanaf nu serveert Grand Café Promenade in de veerterminal in Harlingen “Waddenhamburgers”. Dit zijn hamburgers van runderen, die in het waddengebied hebben gegraasd en geleefd: de waddeneilanden en het gebied vijfentwintig kilometer landinwaarts vanuit de waddenkust in Nederland.

waddenrundbuiten1

“De koeien lopen het hele weideseizoen buiten, dat wil zeggen minimaal 120 dagen van het jaar en tenminste zes uur per dag,” vertelt Dirk Spoor, hoofd horeca bij TSM Catering, de eigenaar van het Grand Café. “Dit is niet alleen heel goed voor het welzijn van de koeien, maar het leidt ook tot minder uitstoot van ammoniak en methaan. Dubbel duurzaam dus. Het is fantastisch dat we onze gasten vanaf nu dit heerlijke vlees kunnen voorzetten, dat bovendien past in de duurzame tendens die we hebben ingezet.” Naast de hamburgers van waddenrundvlees staan ook verse vis uit de Wadden- en Noordzee en biologische wijnen op de kaart in het Grand Café.

Waddenrundvlees is een initiatief van de Waddenvlees-groep. Het Waddenrundteam selecteert de boeren. De Slagers van Familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum maken er vervolgens heerlijke producten van. De gehele keten bevindt zich binnen het waddengebied. TSM Catering B.V is er trots op te kunnen aanhaken en hiermee opnieuw een duurzame stap te zetten.

weidenaar-waddenburgers-grand-cafe-promenade-tmb-640
blog comments powered by Disqus