Je bent verantwoordelijk voor de leefbaarheid van je eigen supermarkt!

Je bent verantwoordelijk voor de leefbaarheid van je eigen supermarkt!

Sieb en Jellie Bijlsma hebben al tweeëntwintig jaar een supermarkt. “We zijn ooit begonnen in Nes op de klei, Noord Oost Friesland, toen haalden we al vlees bij jullie in Niawier.

weidenaar-bijlsma-spar-tmb-1400

Ik weet nog goed de eerste keer dat ik het vlees op ging halen. Je vader, Marcus Weidenaar, zei dat ik achterom moest komen. Toen ik de deur open deed stond ik oog in oog met een koe, dat was wel even schrikken” aldus Sieb Bijlsma.

In Nes hadden de Bijlsma’s een supermarkt met de supermarktformule 4=6 inmiddels zitten ze al weer jaren bij Spar Supermarkten en zijn ze gevestigd in Garyp.

De supermarkt in Garyp is een belangrijke ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners. “Hier komen de mensen elkaar tegen voor een praatje en gelukkig nemen ze dan ook hun boodschappen mee” zegt Jellie Bijlsma lachend. De service van de Sparwinkel in Garyp gaat ver. Zo worden de boodschappen voor de klanten ingepakt als het nodig is en in veel gevallen zelfs naar de auto gebracht. En als er bijvoorbeeld nog één kilo gehakt ligt en er zijn twee klanten die gehakt nodig hebben dan pakken ze het rustig over zodat beide klanten alsnog tevreden naar huis gaan.

“Je bent zelf verantwoordelijk voor de leefbaarheid van je winkel, zegt Jellie. Als je in een dorp een supermarkt hebt moet je betrokken zijn bij de mensen die er wonen. Ik zit bij de muziekvereniging en ook Sieb is heel actief geweest in het dorp. Daarnaast is het wel van belang dat je in het dorp zelf woont, althans dit helpt om meer binding met jouw klanten te houden”. Dit zijn maar een paar van de tips van de familie Bijlsma als je succesvol wilt ondernemen in een dorp, want succesvolle ondernemers zijn het zeker.

Met Weidenaar als leverancier zijn Sieb en Jellie erg blij.

Met name de korte lijnen en de betrokkenheid van Weidenaar zijn belangrijk voor ons.

"Vorig jaar was de vrouwenvereniging van Garyp op bezoek bij Weidenaar en dan koppelen jullie er gelijk een leuke actie aan voor de dames. Daar heb je als lokale ondernemers wat aan” aldus Sieb. Ook is het vertrouwen in de familie groot. “We weten waar ons vlees vandaan komt en zelfs welke slager het snijdt, dat geeft een goed gevoel”.

Interview door Wini Weidenaar

blog comments powered by Disqus