Familiebedrijf Weidenaar genomineerd voor ‘Beste worstmakerij van het jaar 2018’

Van 120 deelnemers zit Familiebedrijf Weidenaar bij de laatste 14 worstmakerijen die kans maken op de titel ‘Beste worstmakerij van het jaar 2018’. Ieder jaar wordt onder alle leden van het Worstmakersgilde één slagerij uitgeroepen tot 'Beste worstmakerij’.

Bij de aangesloten slagerijen met een eigen worstmakerij zijn afgelopen jaar twaalf producten opgehaald tijdens vier verschillende bedrijfsbezoeken. Uiteraard gebeurt dit onaangekondigd. ‘Je weet niet wanneer de keurmeesters komen en welke producten ze komen halen, je hebt hierdoor dus geen invloed op de wedstrijd. Dit maakt het wat mij betreft dan ook extra bijzonder. Je wordt puur beoordeeld op kwaliteit en in dit geval ook een constante kwaliteit door de verschillende momenten in het jaar waarop ze producten komen ophalen’ aldus Lieuwe Weidenaar directeur van het familiebedrijf uit Dokkum.

drogeworst

De producten worden gekeurd op smaak, geur, versheid, malsheid en ambachtelijke kwaliteit van de zelfgemaakte producten. Daarnaast wordt er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit. De producten zijn dus niet alleen hoog van kwaliteit en smaakvol maar bovendien ook veilig.

In Friesland is Weidenaar de enige genomineerde worstmaker. Op 15 januari 2018 wordt de winnaar van Nederland bekend gemaakt. ‘Ik ben erg trots dat we bij de laatste veertien slagerijen zitten maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als we de titel binnen slepen. Dat zou een kroon op ons werk zijn’ aldus Lieuwe.

blog comments powered by Disqus