Waddenrundvlees

Lekker rundvlees uit het Waddengebied

Koeien in de wei

Koeien in de wei is een typisch stukje Nederlandse cultuur. Het staat niet alleen gezellig het is ook nog eens beter voor de koe en de natuur. De koeien van de melkveehouders die Waddenrundvlees leveren lopen tenminste het hele weideseizoen buiten, dat wil zeggen minimaal 120 dagen van het jaar en tenminste zes uur per dag. Koeien in de wei zijn, zoals gezegd niet alleen gezellig maar het leidt ook tot minder uitstoot van ammoniak en methaan, en het levert gezondere en blijere koeien op.

Natuurbeheer

De melkveehouder doet aan Natuurbeheer. Dit houdt in dat de veehouder op een manier werkt die het behoud en/of de verbetering van de kwaliteit van natuur en landschap stimuleert (indien de melkveehouder zich in een geschikt gebied bevindt dat door de overheid als zodanig is aangewezen).

Het Waddengebied

Het zogenaamde Waddengebied waar de koeien van het Waddenrundvlees grazen bestaat uit de de Waddeneilanden en het gebied vijfentwintig kilometer landinwaarts vanuit de Waddenkust in Nederland.

Producten Waddenrundvlees

 • Waddenbiefstuk (gerijpt)
 • Waddenstoofvlees (gerijpt)
 • Waddenburger
 • Waddenentrecôte (gerijpt)
 • Waddenribeye (gerijpt)
 • Waddengehakt
 • Waddentartaar

De biefstuk, entrecôte, steak en ribeye zijn extra mals doordat het gerijpt wordt. Rijpen houdt in dat het vlees na slachting gedurende een aantal weken rust in de verpakking. Let op: hierdoor is het vlees soms wat donkerder van kleur dan u gewend bent.

Bereiding gerijpt vlees

Haal het vlees maximaal anderhalf uur voor bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Bereid het gerijpte vlees als biefstuk, dichtschroeien aan beide kanten (uitaard niet het stoofvlees), vervolgens laat u het vlees 10 minuten nagaren in de oven op 80 graden.

De Keten

Waddenrundvlees is een initiatief van de Waddenvlees-groep. Het Waddenrund team selecteert de boeren. Onze slagers maken er vervolgens de lekkerste producten van.

Product Informatie

 • Ingrediënten

  Rundvlees

 • Genietmoment

  Kijk bij het assortiment voor alle producten onder het label Waddenrundvlees en laat je verrassen door dit zachte rundvlees van melkvee.

Goed om te weten

Verkrijgbaar bij

Het Waddenrundvlees is verkrijgbaar bij de Albert Heijn winkels in het Noorden. Wilt u dit bijzondere en lekkere vlees in uw winkel neemt u dan contact op met Jouke Jongsma via 06 - 22 43 86 69 of mail naar .

Wadden Entrecote