Runder droge worst

## Runderworst, puur natuur Het Lauwersmeer, op de grens van de provincies Groningen en Friesland, is na de afsluiting in 1969 van de Waddenzee veranderd in een gebied met zoet voedselrijk water en ontzilte platen met veel riet, struweel en bosopslag. Om de weidsheid van het landschap en de daarbij behorende vogelrijkdom in stand te houden wordt het gebied begraasd met ondermeer Schotse Hooglanders. Puur natuur zonder bijvoederen. Omdat de kudde van nature groeit en om te voorkomen dat er overbegrazing plaatsvindt, wordt jaarlijks een deel van de kudde afgevoerd. Omdat het vlees van de Schotse Hooglanders van uitzonderlijke kwaliteit is; 'puur natuur', verwerkt Weidenaar uit Dokkum het vlees ondermeer tot een heerlijke droge worst dat zijn bestemming via de supermarkten naar de consument vindt. De samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Weidenaar gaat verder dan de inkoop en verwerking van het Hooglander vlees. Een deel van de opbrengst wordt weer opnieuw geïnvesteerd in het Lauwersmeer, vooral in voorzieningen die de beleving van het gebied vergroten. Daarmee bieden we u de gelegenheid om volop te genieten van de schitterende natuur met afwisselend landschap en de indrukwekkende kudde Schotse Hooglanders.

Product Informatie

 • Ingrediënten

  Rundvlees (96%), zout, dextrose, kruiden & specerijen, ascorbinezuur, citroenzuur, conserveermiddel(E250). *E = door EG (Europese Gemeenschap) goedgekeurde hulpstoffen.

 • Bewaartip

  In de verpakking in een droge kast, na openen uit de verpakking halen en ophangen in een droge kast/kelder.

 • Gebruiktip

  Na aanbreken van de verpakking product even laten luchten.Velletje welke om de worst zit is geschikt voor consumptie.

 • Genietmoment

  De droge worst is een smaakmaker bij de borrel, prima als tussendoortje of gewoon heerlijk bij de stamppot. Wel heel dun snijden!

In de winkel als

 • VolgendeBiologische Peper Paprika droge worst
 • VorigeBiologische Knoflook droge worst

Goed om te weten

Verkrijgbaar bij

In de Albert Heijn winkels welke gevestigd zijn in het Noorden van het land en de Marqt winkels in Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. De droge worst is beperkt verkrijgbaar in verband met het aanbod van runderen in de natuurgebieden.