Meer informatie

Het gerecht is gemaakt door Tjitze van der Dam Sous Chef van Restaurant EVI.
Gemaakt tijdens #Tweetjam op het Friesland College in Leeuwarden

Recept Omschrijving

Een uniek culinair gerecht dat gemaakt is tijdens de tweetjam van het Friesland College!

Wat moet je doen?

Tip: Wini Weidenaar was daar op bezoek. Bekijk hier de video.

  1. Marineer de skrei met raz el hanout kruiden en zout en stoom deze 4 minuten in de oven
  2. Haal daarna de 'lamellen' van de skrei los en dresseer deze rond in het bord
  3. Snij de friese droge worst in plakken en bak deze krokant in de pan
  4. Voeg daarna tomaat, aubergine, artisjok en gekookte reade krobbe en dresseer deze op de skrei

Voor de saus:

  1. Fruit een uitje samen met een halve eetlepel curry en blus deze af met een halve liter visbouillon
  2. Laat de saus voor de helft inkoken en voeg er 3 dl room bij en laat weer inkoken
  3. Voeg op het laatst een flinke klont boter toe en meng het geheel dmv een staafmixer
  4. Garneer het gerecht af met wat takjes zeekraal en basilicum

Wat heb je nodig?

  • 1 skrei (wit vis)
  • raz el hanout kruiden
  • zout
  • 1 friese droge worst
  • 1 tomaat
  • 1/2 aubergine
  • 1 artisjok
  • handje vol reade krobbe
  • 1 ui(tje)
  • halve eetlepel curry
  • halve liter visbouillon
  • 3 dl room
  • 1 klont boter
  • takjes zeekraal en basilicum