Meer informatie

Tomaat & Droge worst van de bakplaat, geïnspireerd door een AH allerhande recept en aangepast naar eigen smaak, door Hein Pieter Groeneveld.

Recept Omschrijving

Een lekkere schotel met tomaat, krieltjes en droge worst. Gewoon genieten!

Tip: hou je van pittig kies dan voor de Groninger droge worst.

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Verdeel de krieltjes over een bakplaat.
  3. Leg de tenen knoflook en de helft van de takjes tijm ertussen.
  4. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  5. Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Haal de blaadjes van de rest van de tijm.
  7. Neem de bakplaat uit de oven en voeg de tomaten, uien en worst aan de krieltjes toe.
  8. Schuif de bakplaat nog 20 minuten in de oven, schep tussentijds voorzichtig om.
  9. Verdeel het gerecht over 4 borden.
  10. Haal de knoflooktenen uit de schilletjes.

Wat heb je nodig?

  • 1 zak krieltjes (pond kriel 500 gram) schoongemaakt
  • 8 tenen knoflook, ongepeld
  • 1/2 bakje tijm (a 15 gram)
  • 8 trostomaten
  • 2 rode uien, in parten
  • 4 droge worstjes in plakken van +/- 1 cm (Friese droge worst maar als je van pittig houdt Groninger variant)
  • grof zeezout
  • peper