Meer informatie

Dit is een recept van Tiny Weidenaar, tweede generatie en vrouw van Marcus Weidenaar.

Recept Omschrijving

Stamppot met rookworst, Friese droge worst en verse worst van Weidenaar naar het recept van Tiny Weidenaar, tweede generatie van het familiebedrijf. Dit menu is geschikt voor 4 personen.

Tip: Hou je van zoet? Voeg wat extra stroop toe!

Wat moet je doen?

  1. Schil de appels en de aardappelen.
  2. Snij de appels en aardappelen in parten
  3. Doe ongeveer 1 liter water in de pan (de appels en aardappelen moeten tot de helft in het water staan).
  4. Schep per laag de appels en dan weer de aardappelen in de pan met water (om en om).
  5. Laat het geheel koken.
  6. Voeg 3 eetlepels stroop toe.
  7. Leg de verse worst en de rookworst op het geheel en laat het weer koken.
  8. Zet het vuur zacht en laat het geheel 2 uur op een zacht vuur staan.
  9. Haal het vlees van de aardappelen en appels af en doe deze in een aparte schaal.
  10. Giet het vocht uit de pan en vang het op in een schaaltje.
  11. Stamp de appels en de aardappelen door elkaar.
  12. Voeg het vocht weer toe aan de aardappelen en appels (naar behoefte).
  13. Serveer de stamppot Hete Bliksum en het vlees op tafel.

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kilo aardappelen
  • 1,5 kilo zoete appels
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 liter water
  • 4 verse worst/ 4 saucijzen
  • 1 hele rookworst
  • 2 knipworstjes (Friese droge worst)