Meer informatie

Jenneke's Kitchen heeft meer heerlijke recepten op haar Facebookpagina te staan. Binnenkort komt ze met een recept van bietenstamppot met chorizo en gehaktballetjes, beide van Weidenaar.

Recept Omschrijving

Jenneke's Kitchen: 'Soms is er niks lekkerder dan gewoon Hollandse kost. Helemaal nu het winter is.
Mijn dames vinden stamppot zuurkool met mama's gehaktballen dan ook echt thuis thuis eten. Ik maak al jaren dezelfde gehaktballen. Via pinterest ontdekte ik dit recept: Librije's gehaktballen.'

Wat moet je doen?

  1. Meng het gehakt met de specerijen, de mosterd, de ketjap, de eieren en het paneermeel.

    Tip: Vind je het gehaktmengsel te nat voeg dan wat extra paneermeel toe.

  2. Vorm met natte handen mooie ronde ballen van het mengsel en laat ze vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.
  3. Neem een braadpan en laat de roomboter smelten.
  4. Braad de gehaktballen rondom aan tot ze goudbruin zijn.
  5. Haal de ballen uit de braadpan en voeg de runderbouillon toe en laat de gehaktballen ongeveer 45 minuten sudderen onder een afgesloten deksel.
    Recept voor 4-6 gehaktballen

Wat heb je nodig?

  • 400 gr rundergehakt ( van goede kwaliteit. Ik gebruik graag het gehakt van slagerij Weidenaar)
  • 300 ml runderbouillon/ fond
  • 2 kleine eieren
  • 80 gr paneermeel
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl zout
  • 1 tl cayennepeper
  • 50 gr roomboter