Meer informatie

Recept van Jan de Bruin, Dokkum

Recept Omschrijving

Zalige kaas mosterdsoep met blokjes droge worst.

Tip: haal het velletje van de droge worst.

Wat moet je doen?

  1. Doe de bouillon in een pan
  2. Roer de maizena los in de melk en voeg toe aan de bouillon en breng aan de kook
  3. Zodra het kookt beetje bij beetje de kaas smelten
  4. Voeg de mosterd toe aan de soep en breng op smaak met zwarte peper
  5. Laat de soep niet meer koken
  6. Verdeel de blokjes droge worst over vier diepe voorverwarmde borden
  7. Giet de soep er omheen en garneer met de fijngesneden uien

Wat heb je nodig?

  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 2 zachte Friese droge worsten, van vel ontdaan en in blokjes gesneden
  • 2 bosuien, fijngesneden ringen
  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 1 dl melk
  • 2 el maizena (maiszetmeel)
  • 2 el grove Limburgse mosterd
  • zwarte peper