Meer informatie

Bruinebonen soep van Douwe, een goed gevulde soep. Het begon met kant en klare producten zoals soepgroenten en een potje runderbouillon, tot ik de smaak te pakken kreeg en er een geheel eigen Douwe soep ontstaan is. Geniet ervan en neem de tijd.

Recept Omschrijving

Goed gevulde bruine bonensoep, maar dan net even anders.

Tip: Neem de tijd... Bereidingstijd met blikbonen en verse runderpoulet 3,5 uur.

Wat moet je doen?

Bereiding van de bouillon

  1. Zet een grote pan op het vuur met 1,5-2 liter water
  2. Voeg toe de runderpoulet, mergpijp, kruidnagels, laurierblad, jeneverbessen, Maggie en de selderij (1/5 van het bosje)
  3. Breng het geheel aan de kook en laat het 2,5-3 uur zachtjes doorkoken
  4. Voeg na 2 uur de soepgroente en knoflook toe (zo nu en dan roeren)
  5. Maal de helft van de bonen fijn en voeg deze en de rest van de bonen toe aan de bouillon

Wat heb je nodig?

  • 250 gram runderpoulet
  • 1 mergpijpje
  • 1 ambachtelijke rookworst
  • 1 ambachtelijke Friese droge worst
  • 150 gr dobbelsteentjes mager
  • 75 gram fijne boerensoepgroente
  • een bosje blad selderij
  • wat verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 jenever-bessen
  • 3 laulierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • scheutje Maggi
  • beetje milde paprikapoeder
  • vers gemalen zwarte peper
  • een groot blik Hollandse bruine bonen
  • 1/2 liter blik rode Kidneybonen
  • eventueel een rode peper zonder zaden fijngesneden