Meer informatie

24 april waren Tjeerd Faber van Coop Jubbega en Tom Vrieswijk van Coop Zwaagwesteinde te zien in het programma Pluijms Eetbare Wereld (RTL4). Hierin hebben ze een heerlijke Chili Con Droge worst gemaakt.

In het magazine Noorderland staat een variant op het recept met Drentse droge worst.

Recept Omschrijving

Een heerlijke winterkost voor de donkere avonden; chili con droge worst.

Wat moet je doen?

  1. Snij alle groenten zoals je dat lekker vindt
  2. Bak ui en knoflook glazig en voeg daarna de paprika, bleekselderij, droge worst en wortel toe
  3. Dan de bliktomaten gevolgd door de verse en het rode pepertje
  4. Laat dit een paar minuten pruttelen, voeg de bonen en mais toe, en laat dan nog even zachtjes doorkoken
  5. Maak ondertussen het sausje door crème fraiche en kruiden te mengen
  6. Breng de chili op smaak met zout en peper en serveer met een gulle lepel van de saus

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje kidney bonen
  • 1 klein blikje mais
  • Chilipoeder naar smaak
  • 1 Friese droge worst of 1 Drentse dorge worst

Voor de saus:

  • 250 ml crème fraiche
  • Verse koriander of peterselie