Meer informatie

Meer weten over de kok achter de tapenade? Ga naar de website van Jan via JanCooks4You.

Recept Omschrijving

Een broodje Familiebedrijf Weidenaar, oftewel een broodje met droge worst tapenade a la Jan Veenma van Jan Cooks4You!

Wat moet je doen?

De aantallen mag je zelf invullen want zoals Jan zegt: koken doe je op gevoel en met een beetje gezond verstand. Daarnaast kun je de tapanade op deze manier goed op smaak brengen bijvoorbeeld door wat meer droge worst te gebruiken of juist wat meer mosterd!

  1. Snijd de droge worst in kleine blokjes
  2. Snijd oude kaas of riperkrite tsiis ook in kleine blokjes
  3. Doe er een beetje prei doorheen voor een frisse bite
  4. Voeg een snufje peterselie toe
  5. Meng er een flinke schep mayonaise doorheen
  6. Voeg wat peper uit de molen toe
  7. Breng het geheel op smaak met een pittige grove mosterd
  8. Meng het geheel tot een grove tapenade
  9. Rooster een dikke plak brood in de koekenpan met een drupje olie
  10. Smeer de tapenade op het brood
  11. Garneer het geheel af met veld sla, rucola en wat dungesneden radijs.

Eet Smakelijk namens Jan & Sigrid - Cooking because we love it

Wat heb je nodig?

Friese droge worst
Oude kaas
Prei
Gedroogde peterselie
Mayonaise
Peper
Grove Mosterd
Plak brood
Olie
Sla
Radijs