Meer informatie

Dit is een recept van Spar Holding BV uit Waalwijk. Uitgave in week 35 - 2012 in de winkels van Spar bij de biefstuk van Weidenaar.

Recept Omschrijving

Lekkere malse biefstuk met peper en tijm. Erg lekker met broccoli en krieltjes.

Tip: leg de biefstuk tien minuten voordat deze gaat bakken buiten de koelkast.

Wat moet je doen?

  1. Wrijf het vlees in met de olie en strooi er versgemalen peper over.
  2. Verhit een koekenpan.
  3. Bestrooi het vlees met zout en bak de biefstukken per kant, voor rood 1,5 minuut, rose 2-3 minuten en doorbakken 4 minuten.
  4. Voeg halverwege de baktijd de boter toe.
  5. Schep het vlees uit de pan en laat even afgedekt rusten.
  6. Voeg aan het bakvet al roerend de zure room, tijm, mosterd en cognac/vieux toe
  7. Serveer de saus bij de biefstuk

Tip: Lekker met broccoli en krieltjes

Wat heb je nodig?

  • 4 biefstukken 'Van Weidenaar' natuurlijk
  • 2 eetl. arachideolie of olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 25 gr boter of vloeibaar bakproduct
  • 125 ml zure room
  • 1 theel. gehakte verse tijm
  • mespuntje mosterd
  • klein scheutje cognac of vieux