Biologisch van Weidenaar

In 2010 zijn we begonnen met het op de markt brengen van enkele biologische droge worsten; chorizo, runderdrogeworst en natuurlijk Friese droge worst. De markt hiervoor groeide gestaag bij natuurvoedingswinkels en inmiddels hebben Ekoplaza en PicNic de biologische droge worst in de winkels liggen.

De afgelopen jaren is de biologische markt steeds meer in de schijnwerpers gekomen en is biologisch voedsel steeds vaker een onderdeel van het eten bij mensen op tafel. Mede daarom is Weidenaar gestart met de productie en verkoop van biologische vlees producten. Deze producten worden bij diverse retailers waaronder Boni en PicNic, de online supermarkt van Nederland, verkocht.

Kenmerken van biologisch vlees (3 sterren):

  • Varkens die op biologische wijze worden gehouden, krijgen automatisch 3 sterren Beter Leven. Deze bedrijven voldoen aan Europese biologische wetgeving.
  • Deze varkens hebben de meeste ruimte in de stal: 1,3m2 per vleesvarken.
  • Daarnaast is er ook meer ruimte in het kraamhok en de biggenopfokruimte.
  • De dieren hebben net als bij 2 sterren een overdekte uitloop, en drachtige zeugen mogen in het weiland.
  • Biggen blijven gemiddeld gemiddeld 42 dagen bij de moeder, en geen enkele big korter dan 39 dagen. Dat is bijna twee keer zo lang als in de gangbare varkenshouderij.

Assortiment

Een greep uit het assortiment: biefstuk, speklap kerrie, rundervink, chipolata worstjes, slavink, rundergehakt, kipfilet etc. Op dit moment bestaat bijna de helft van de productie van vers vlees bij het familiebedrijf uit het maken van de biologische producten voor de Nederlandse markt.